Грађани у невјерици посматрају и коментаришу: Купус, телевизор, гитара и вјенчаница, све ово је асортиман из контејнера у Градишки (ФОТО)

Здрав и свјеж купус, исправан телевизор, уштимана гитара, нераспакована вјенчаница, столице са све четири ноге, кревет и прекривач у комплету… Ово није роба са излога или продавнице него снимљена у контејнерима у Градишки, или поред њих, зависно од обостраног габарита.

Наравно, становници то у невјерици посматрају и коментаришу. Свако и о свему има јединствену теорију.

За купус у врећама, којим је у насељу Сењак, напуњен контејнер „Градске чистоће“, саговорници Српскаинфо претпостављају да га је ту смјестио неки пољопривредник односно произвођач разочаран цијеном и условим на тржишту.

Све се овдје може произвести, кажу, али када наступи период за продају, тада наступа и разочарење. Вјероватно је то разлог, због којег је неко, посегнуо за радикалним поступком и контејнер напунио купусом „вараждинцем“.

Гитара у контејнеру, сматра саговорник Српскаинфо, пензионер Гојко Ђурђевић, вјероватно је епилог разочарења у љубавну, брачну или неку другу идилу.

– Гитара из контејнера је сто-одсто исправна, све жице су на броју а тонови уштимани. Свира беспријекорно. Можда је бачена у контејнер због неког љубавног мимоилажења, неразумијевања, неузвраћене љубави… Ко би то знао, а није ни важно – анализира Гојко ову ситуацију.

И остала „роба“ из контејнера или остављена у његовој близини, буди интриге.

– И телевизор би се могао довести у везу са данашњом ситуацијом, код нас и у свијету. Досадило некоме да све гледа и слуша, политику, свађе, пријетње и мржњу, да се нервира, па телевизор право у контејнер. Има и право. Схватио да је Душко Радовић казао највећу истину, давних година, када је рекао, одлучио сам да не гледам телевизију, не слушам радио и не читам новине, хоћу да ми све буде јасно, као некад – забиљежили смо теорију локалног мудраца, која је сасвим близу истине.

У Комуналном предузећу „Градска чистоћа“ кажу да је одлагање кабастог отпада веома проблематично.

– Народ свашта баца у контејнер или оставља поред њега. То су намјештај, кревети, ормари, шпорети, столови и столице, који по својим габаритима превазилазе контејнере. Зато апелујемо да нас позову, како бисмо камионом ријешили проблем и одвезли ову врсту смећа, отпада или непотребних ствари – појаснила нам је Рената Обрадовић Поповић, директорка „Градске чистоће“ у Градишки.

Аутор: Милан Пилиповић

Share With: