Град Градишка од наплате паркинга приходовао близу 498.000 КМ

На основу наплате паркинга у 2021. години Град Градишка остварио је приход од близу 498.000 КМ, што је за 42 одсто више него претходној години.

Начелник градског одјељења за стамбене и комуналне послове Ведран Кнежевић појаснио је да се у овај износ убрајају наплате путем паркиг аутомата, СМС сервиса и приходи од годишњих паркинг карата, те износ наплаћених казни за непрописно паркирање.

„Путем аутомата наплаћен  је износа од 231.000 КМ, путем СМС сервиса 59.960 КМ, а 62.490 КМ наплаћено је на основу издатих годишњих паркинг карата. На основу издатих казни за неплаћање паркига, те прекршаја за паркирање на мјесту за инвалиде наплаћено је 144.280 КМ“, навео је Кнежевић.

Према Кнeжевићевим ријечима, до повећења наплате паркинга дошло је из разлога што су претходно уређeна и системом наплате обухваћена нова паркинг подручја, а такође је и видљива већа фреквенција возила у граду у односу 2020. годину када су на снази биле мјере ограничења кретања због пандемије вируса корона.

„Крајем 2020. године смо уредили два велика блоковска паркиралишта у ужем центру града и два паркиралишта у насељу Сењак, те смо тако добили нових 210 паркинг мјеста обухваћених системом наплате. За ову годину планирано је уређење још једног блоковског паркиралишта у центру града, оносно паркига између улица Видовданске, Мис Ирби и Николе Тесле, гдје ће се додатно обезбиједити 60 нових паркинг мјеста“, рекао је Кнежевић.

Системом наплате паркига на подручју града обухваћено је око 1.060 паркинг мјеста, а циљ је, додаје Кнежевић,  да се настави континуитет уређивања и изградње нових простора за паркирање, како би се спријечиле гужве у центру града, посебно у периодима када је појачан долазак људи из иностранства.

М.Малешевић

Share With: