Град Градишка за социјалну заштиту у 2022. години издваја 4.584.000 КМ

За рад Центра за социјални рад Градишка и социјану заштиту у 2022. години биће издвојено 15 одсто градског буџета, односно  4.584.000 КМ, што говори о томе да се проширује обухват и број корисника социјалних права, али и да Град Градишка води рачуна о социјално угроженим категоријама становништва, рекла је директор Центра за социјални рада Стана Балабан, гостујући у емисији „Актуелно“ Радио Градишке.

Балабанова је истакла да је у односу на прошлу годину дошло до повећања висине одређених социјалних давања чији је обрачун везан за висину просјечне плате, као што је додатак на помоћ и његу другог лица, а уведено је и ново право на личну инвалиднину.

„Tренутно додатак за помоћ и његу другог лица користи 1.144 лица, а право на новчану помоћ 78 лица. Имамо 69 малољетних и 222 пунољетна корисника прва на личну инвалиднину“, навела ја Балабанова.

Она је нагласила да Центар за социјални рада има одличну сарадњу са Градском управом и градским властима, али и удружењима која брину о дјеци са потешкоћама у развоју, као што су Удружење родитеља дјеце са аутизмом „Дуга“ и Удружење за помоћ ментално недовољно развијеним лицима.

М.Малешевић

Share With: