Градски штаб града Градишка донио нови Закључак

Градски штаб за ванредне ситуације града Градишка након данашње телефонске сједнице донео је Закључак у коме се наводи да се од данас до 12. априла 2021. године у циљу спрјечавања ширења вируса корона на подручју града Градишка и заштите и спасавања становништва, забрањују сва јавна окупљања у групама већим од 30 лица као и сва приватна окупљања у групама већим од 10 лица,  рад фитнес центрима и културно- умјетничким друштвима, организација и извођење музике уживо у угоститељским објектима за смјештај, исхрану и пиће, на отвореном и у затвореном простору,  рад „wellness“ и спа центрима, активности унутар установа културе које подразумијевају истовремено присуство више лица у истом простору (позоришта, биоскопи, музеји, галерије).

Према Закључку штаба до 08.априла ограничава се рад угоститељским објектима за исхрану и пиће укључујући објекте који послују самостално или у оквиру других објеката у којима се обавља привредна дјелатност на начин да се у периоду од 06:00 до 22:00 часова дозвољава вршење услуге доставе хране и пића, шалтерска продаја хране и пића, те послуживање хране и пића у вањском дијелу угоститељског објекта, односно у простору за услуживање на отвореном (љетна башта, тераса, врт) уз услов да је простор отворен са најмање три стране, без обзира да ли је поменути простор наткривен, уз строго поштовање упутстава ЈЗУ „Институт за јавно здравство Републике Српске“.

Од 08.априла дозвољава се рад угоститељским објектима за смјештај, исхрану и пиће, уз строго поштовање упутстава које је прописао ЈЗУ „Институт за јавно здравство Републике Српске“.

До 12.априла у периоду од 22:00 до 06:00 часова забрањује се свим привредним субјектима продаја алкохолних пића.

Настава за ученике од првог до петог разреда основних школа у складу са Закључком Владе Републике Српске наставља се сутра, 6.априла у просторијама школа као и редовно организовање проширеног програма (продужени боравак и јутарње чување).

У периоду од 05.04 2021. до 12.04.2021. године, школе страних језика и удружења грађана која пружају неформалне обуке за дјецу и ученике, као и ауто школе дужне су да наставу и активности које захтијевају рад са више људи у групи (предавања, обуке прве помоћи, и сл.) организују на даљину коришћењем средстава електронске комуникације.

Рекреативне активности, тренажни процеси и такмичарске активности спортских организација и спортиста свих узраста осим професионалних спортских активности укључујући и тренажни процес истих, али без присуства публике, родитеља или других лица која нису акредитована од стране организатора. забрањују се до 12.априла.

Од данас до 12.04.2021. године у аутобусима којима се обавља превоз лица у друмском саобраћају број лица која се превозе не може бити већи од броја регистрованих мјеста за сједење.

Грађани се обавезују да у затвореном простору носе заштитну маску и да се придржавају заштитне мјере физичког растојања од два метра како у затвореном тако и на отвореном простору, а препоручује се грађанима да на отвореном простору користе заштитне маске уколико није могуће одржавати физичко растојање од два метра.

Share With: