Градска управа: Обавјештење

Градска управа града Градишка обавјештава да ће се у катастарској општини Градишка 2, у периоду од 15.08.2021. до 15.02.2022. године, вршити геодетско снимање обиљежених граница парцела, од стране Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове Бањалука, односно извођача радова, а у циљу ажурирања катастарских планова и утврђивања стварног и чињеничног стања.

За потребе катастарског премјера, а у складу са Законом о премјеру и катастру Републике Српске, сви имаоци права на непокретности (власници некретнина) у овој катастарској општини, дужни су да у наведеном периоду изврше, о свом трошку, прописно обиљежавање својих непокретности и дозволе приступ својим непокретностима лицима која раде на пословима премјера и катастра.

Наведеним законом предвиђене су и казнене одредбе које санкционишу необиљежавање парцела или забране вршења катастарских премјера стручним лицима.

У склопу обухвата снимања обухваћене су мјесне заједнице Центар, Текија, Обрадовац, Жеравица, Чатрња, Крушкик и Брестовчина, а тачан обухват снимања, односно прегледна карта премјера катастарске општине Градишка 2 објављен је на званичној страници Града Градишка (www.gradgradiska.com).

На званичној страници Града Градишка грађанима су доступна и детаљна упутства везана за обиљежавање парцела, с тим да ће се у наведеном обухвату вршити и дистрибуција плаката и флајера са свим потребним појашњењима.

Додатне информације грађани могу добити од контакт особа: Деан Шмитран (066/767-739) и Дејан Дуцановић (066/903-695) сваког радног дана од 09.00 до 16.00 часова или у Теренској канцеларији Градишка, Улица Видовданска број 34 а – зграда Мост, локал 33.

Share With: