Градска борачка организација обиљежила крсну славу Митровдан (ФОТО,ВИДЕО)

Градска борачка организација Градишка и ове године се обиљежавајући крсни славу Митровдан присјетила прије свих погинулих бораца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, али и подсјетила да треба наставити рад на побољшању статуса борачке популације, изјавио је предсједник Градске борачке организације Милован Гагић.

„Ове године остварен је позитиван помак када је у питању статус бораца јер су сви борци уврштени у право на мјесечни борачки додатак, чиме се борци више не сматрају социјалном категоријом него заслужним за стварање Републике Српске. То је добар начин како наставити ријешевати и остале нагомилане проблеме борачке популације“, рекао је Гагић, након помена и полагања вијенаца на Централно спомен-обиљежје погинулим борцима у Градишци, које је уприличено поводом Митровдана, крсне славе БОРС-а .

Гагић је додао да су избором, односно реизбором предсједника Борачке организације Републике Српске Радана Остојића показали јединство и у организационом смислу борци начинили значајан искорак.

Градоначелник Градишке Зоран Аџић истакао је да су борци, а међу њима посебно они који су погинули у Одбрамбено-отаџбинском рату, најзаслужнији за стварање Републике Српске и могућност да њени грађани у слободи креирају амбијент какав њима одговара.

Аџић је додао да је Градска управа увијек проналазила начин да помогне угроженим члановима борачке популације и подржи рад свих организација које су проистекле из претходних ратова за слободу.

„Трудимо се да сваке године повећавамо извајања за борачку популацији и суфинансирамо све активности Градске борачке организације“, нагласио је Аџић.

Прије помена и полагања вијенаца код Централног спомен обиљежја, поводом славе Борачке организације Митровдана, у храму Покрова Пресвете Богородице у Градишци служен је парастос погинулим борцима Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске.

М.М.

Share With: