Градоначелник Аџић даривао прворођену бебу у Градишци

Градоначелник Градишке Зоран Аџић даривао је данас прворођену бебу у породилишту градишке Болнице, Луку Вучковца који је рођен 1. јануара у 11 часова и 40 минута.

Аџић је породиљи Армини Вучковац из Градишке уручио поклон честитку са новчаним износом од 1.000 КМ, пожелио пуно среће и здравља Луки и његовој породици.

Армина је новинарима изјавила да је пород протекао без проблема, те да је Лука рођен са 4 килограма и да је дугачак 54 центиметра.

Она је навела да јој је ово треће дјете, да има старијег сина који има 18 година и ћерку од 16 мјесеци.

Градоначелник Аџић је истакао да Град Градишка води активну пронаталитетну политику, наводећи да је у градскoм буџету предвиђено 150.000 КМ за поклон честитке које ће у износу од по 300 КМ добити свако новорођенче на подручју града.

Он је додао да су, осим за поклон честитке, у буџету предвиђена срeдстава и за суфинасирање вјештачки потпомогнуте оплодње.

Аџић је рекао да је са директором градишке Болнице разговарао и о плановима за опремање новог породилишта у раније дограђаном дијелу објекта ове здравствене установе и одвајању од осталих дијелова гинеколошко-акушерског одјела, те упутио апел Влади Српске и ресорном министраству да се тај пројекат што прије реализује.

Директор Болнице Градишка Рајко Додик рекао је да је проширење и опремање новог породилишта и педијатрије планирано за ову годину, те додао да за тим постоји потреба јер се у овој здравственој установи порађају и породиље из Лакташа, Српца, Козарске Дубице, Прњавора и других општина.

Он је навео је да је у градишком породилишту у 2022. години рођено 635 беба, што је за тридесетак више него у претходне двије године.

М.Малешевић

 

Share With: