Градоначелнику Градишке признање за развојне пројекте Градишке и РС

Градоначелнику Градишке Зорану Аџићу вечерас је у Бањалуци уручена награда „Капетан Миша Анастасијевић“ за развојне пројекте Градишке и Републике Српске.

Престижну награду „Капетан Миша Анастасијевић“ добило је 20 истакнутих појединаца, установа и предузећа који су дали велики допринос у различитим областима друштвеног живота, стваралаштва и пословања.

Признања су уручена на свечаности „Од капетана Мише до Николе Тесле“ у Банском двору у Бањалуци, а организатор додјеле награда је новосадска агенција „Медиа Инвент“ у сарадњи са универзитетима у Новом Саду, Београду, Источном Сарајеву и Бањалуци те привредним коморама Србије и Републике Српске.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да награда „Капетан Миша Анастасијевић“ која му је додијељена припада и његовим сарадницима и свима који су му били подршка у ономе због чега је изабран за личност године.

– Задовољан сам и срећан, захваљујем организаторима и онима који су ме изабрали да добијем ову престижну награду – рекао је Додик.

За часно име новинарске професије награду је добила главна и одговорна уредница „Гласа Српске“ Борјана Радмановић Петровић.

Директор компаније „Санино“ из Дервенте Радован Пазуревић, који је добио награду у категорији успјешан менаџер просперитетне компаније, каже да је велика част бити добитник овог престижног признања.

Међу добитницима овог престижног признања су и потпредсједник Владе и министар финансија Србије Синиша Мали и то за унапређење сарадње Србије и Српске, министарка финансија РС Зора Видовић за високи професионализам и стручност у раду државних органа, шеф Одјељења интензивне његе и терапије Клинике за дјечије болести УКЦ-а РС Весна Новаковић за пожртвованост и бригу о најмлађима те предсједник Привредне коморе РС Перо Ћорић за унапређење привредног амбијента у Српској и региону и предсједник подручне Привредне коморе Бањалука Горан Рачић за значајан допринос унапређењу коморског система у региону.

Награђени су и градоначелник Добоја Борис Јеринић за развојне потенцијале, градоначелник Градишке Зоран Аџић за развојне пројекте Градишке и РС, генерални директор „Вода Српске“ Мирослав Миловановић за корпоративну и друштвену одговорност, као и директор Завода за запошљавање РС Мирослав Вујичић за реализацију програма запошљавања у Српској, професорица на Шумарском факултету у Бањалуци Маријана Каповић Соломун за научноистраживачки рад и високо образовање те Милијана Окиљ из Републичког завода за заштиту културно-историјског и природног насљеђа за очување културног блага у Српској.

Престижно признање припало је и амбасадору Мађарске у БиХ Кристијану Поси за јачање сарадње Мађарске, РС и БиХ, власнику предузећа „МГ Минд“ и добротвору из Мркоњић Града Младену Милановићу припала је награда „Хуманим стопама Светог Саве“, док је власник компаније „Тропик“ из Бањалуке Мирко Рисовић награђен за значајне инвестиције и квалитет робе и услуга. Предузећу „ИРБ-Бор“ из Зворника додијељена је награда за најбољег пословног партнера, а предузећу „Металеџ“ из Прњавора за афирмацију стваралаштва и предузетничке културе.

Признање које је установљено у знак сјећања на лик и дјело великог добротвора и задужбинара, српског родољуба и учитеља Михајла Мише Анастасијевића установљено је 2000. године у Србији, а од 2015. године додјељује се и у Републици Српској.

Глас Српске

Share With: