Градиће путеве у 13 градишких мјесних заједница: План утрошка средстава од експлоатације шуме

Планом утрошка средстава остварених од накнаде по основу кориштења шуме и шумског земљишта на подручју Градишке, за ову годину, предвиђено је 600 000 КМ. Овим новцем биће асфалтиране краће дионице пута у 13 мјесних заједница.

То су Горња Јурковица, Елезагићи, Церовљани, Совјак, Жеравица, Брестовчина, Брезик Ламинци, Петрово Село, Вакуф, Горњи Подградци, Бистрица, Крајишник и Дубраве.

Дио новца, према плану којег је усвојила Скупштина Града Градишка, биће утрошен и за одрживи развој заштићеног подручја.

Надзор над спровођењем овог плана и намјенским утрошком средстава вршиће Министарство за пољопривреду, шумарство и водопривреду Републике Српске и Одјељење за комуналне и стамбене послове Града Градишка.

Подсјећамо, Законом о шумама Републике Српске предвиђено је да се накнада остварена по основу коришћења шуме и шумског земљишта уплаћује на рачун јавних прихода јединице локалне самоуправе.

Кориштење тог новца је за изградњу, реконструкцију и одржавање инфраструктуре и других објеката на руралном подручју јединице локалне самоуправе са које потичу продати сортименти, као и за друге функције руралног развоја.

Аутор: Милан Пилиповић

Share With: