Градишчани уживали у врхунским винима

У Културном центру Градишка синоћ је одржан други фестивал вина “Wine me up”, на којем је врхунска вина изложило 15 излагача из регије.

 Нa сајму су били  заступљени и домаћи произвођачи.

Из бањалучке винарије „Црвени бријег“ каже да су млада винарија, али да се планирају ширити, за сада имају четири етикете бијелог, црвеног и розе вина.

На фестивалу је било изложено и купиново вино. Милован Матић рекао је да се узгојем органске купине у Горњим Подрградцима баве три године и тренутно је купиново вино веома тражено, јер су једни од ријетких на овом подручју.

Вински фестивал у Градишци имао је и међународни карактер јер је окупио поред домаћих и излагаче из Македоније, Хрватске, Србије, Словеније.

На фестивалу се други пут представила Винарија „Деклић“ из Истре која је љибитељима вина изложила своју аутохтону сoрту малвазија, и шардоне као и многе друге. Ријеч је о породичној винарија која  постоји од 1920. године

Организатор фестивала Ненад Котур каже да је догађај значајан за винарије, али и за сам град и да винску културу у граду на Сави подигне на виши ниво.

Поред добре забаве, циљ је и да винску причу приближи свима.

Фестивал вина “Wine me up”, одржан је у оквиру манифестације „Љето на Сави“.

Н.Миљковић

Share With: