Градишкој публици представљена дјела Божане Грубор

Изложба ликовних радова под називом „Tи“ Божане Грубор из Бањалуке отворена је вечерас у Завичајном музеју. Грубор је публици у Градишци представила 14 слика рађених техником акрил на платну које су инспирисане арт и психо терапијом. Она је истакла да изложба носи назив „Ти“ јер је омогућено да сваки појединац види себе кроз посматрану слику.

Директор Завичајног музеја Градишка Бојан Вујчић истакао је да Музеј као један од носилаца културе има обавезу да пруже прилику младим ауторима, нарочито младим сликарима.

„Сљедећа планирана изложба је изложба фотографија Ранка Смиљанића, затим изложба под називом „Са Гојком Шербулом по корзу“, а након ње изложба још једне младе ауторке Дајане Ћук којој смо прошле године додјелили награду самосталне изложбе у Музеју“ рекао је Вујчић.

Кустос у Завичајном музеју Алексендар Обреновић рекао је да у Музеју имају у плану да ускоро припреме и изложу у којој ће учествовати већи број умјетника, а подсјетио је и на бројне атељее на отвореном и ликовну колонију у које су укључени млади умјетници. Говорећи о изложби Божане Грубор Обреновић је похвалио њена дјела наглашавајући да су у питању апстрактна дјела.

Божана Грубор Академију умјетности у Бањалуци завршила је 2020. у класи проф. Радослава Тадића. Учествовала је на четири групне изложбе Академије умјетности, а на трећој години Академије освојила је награду за мозаик.

Излижбу „Ти“ у Завичајном музеју публика може погледати наредних мјесец дана.

Г. Влаинић

Share With: