Градишки надарени ученици учесници првог „Талент кампа 2022“

Завршен је први „Талент камп 2022“ за надарене и талентоване ученике основних и средњих школа из Републике Српске, који је трајао три дана на Јахорини. Камп је окупио око 300 дјеце, ученике од  трећег до деветог разреда основне школе и средњошколце – побједнике републичких такмичења из цијеле  Републике Српске, као и побједнике Малих олимпијских игара Републике Српске.

„Талент кампу 2022“ присуствовало је девет ученика из Градишке.

Из категорије средњошколци на кампу је била ученица Гимназије Градишка Ана Мариа Слијепчевић која је освојила прво мјесто на републичком такмичењу “Како бити сигуран на интернету?“

Из категорије основаца на кампу су били ученици Основне школе „Васа Чубриловић“; Алекса Мајсторовић побједник републичког такмичења из православне вјеронауке и перспективна тенисерка Теа Ковачевић.

„Талент кампу 2022“ присуствовали су и ученици Основне музичке школе „Бранко Смиљанић“, побједници републичког такмичења, Миа Зец, Николина Суботић, Леа Вучај, Зорана Пушкар, Магдалена Пејанић и Мила Гагић.

Први „Талент камп 2022“ за надарене и талентоване ученике основних и средњих школа из Републике Српске организовало је Министарство просвјете и културе Републике Српске у сарадњи с Иновационим центром из Бањалуке, те уз подршку предсједнице Републике Српске, Жељке Цвијановић.

Г.Влаинић

Share With: