Градишке одбојкашице на пријему за побједнике Малих олимпијских игара Српске

Министар породице, омладине и спорта Републике Српске Соња Давидовић рекла је да су Мале олимпијске игре Српске један од најзначајнијих пројеката које спроводи ово министарство те да представљају базу за бављење спортом и за његов развој.

– Мале олимпијске развијамо више од 20 година, само ове године смо имали прилику да видимо 60.000 дјеце школског узраста који се такмиче у цијелом процесу који смо тако осмислили – рекла је Давидовићева која је приредила пријем за побједнике Малих олимпијских игара Српске, који су имали прилику да се такмиче у оквиру Балканских школских спортских игара у Охриду.

Она је нагласила је да током такмичња дјеца стичу огромно искуство.

– То је најмасовније такмичење за дјецу школског узраста и сигурно један од најзначајнијих пројеката ресорног министарства – додала је Давидовићева.

Истиче да је за ученике то значајна прилика да се покажу, да развијају спортске навике и да се пронађу у неком од спортова и наставе се њиме бавити.

На Балканском такмичењу школских спортских игара у Охриду наступиле су одбојкашице из Градишке које су освојиле прво мјесто.

 

Share With: