Аџић: У капиталне пројекте уложено 12 милиона КМ

У капиталне пројекте у Градишци у прошлој години инвестирано је 12 милиона КМ, рекао је градоначелник Зоран Аџић након сједнице градског парламента на којој је усвојен извјештај о раду градоначелника и Градске управе.

Аџић је новинарима изјавио да је градска власт и у веома тешким привредним, финансијским и политичким условима уложила максимални напор да у 2021. години реализује значајне пројекте који су били предвиђени усвојеним документима Стратегије развоја и Планом капиталне инвестиције града.

„Наше опредјељење је да без обзира на потешкоће не дозволимо да се заустави развој града. Неке ствари су се отежено одвијале, али је најбитније да су планирани пројекти реализовани или приведени крају“, каже Аџић.

Он је нагласио да ће Градска управа наставити са реализацијом капиталних инвестиција, властитим средствима и уз подршку Владе Републике Српске, Савјета министара и међународних донатора.

Аџић је напоменуо да се у Градишци реализује 16 пројеката који су подржани од Европске комисије, развојних агенција земаља ЕУ и других међународних институција.

Одборник СДС-а у Скупштини града Зоран Латиновић сагласио се да је прошла година била изазовна, те додао да је опозиција упозорила власт на негативне трендове по питању кориштења природних ресурса и потенцијала које има Градишка у области пољопривреде и шумарства.

Он тврди да стање у Градишци и није тако добро како то наводе градоначелник и градска власт, да треба водити избалансирану политику и дати веће подстицаје пољопривредницима и повећати социјална давања.

На сједници градског парламента разматрани су извјештаји о пословању појединих градских јавних установа и предузећа, те информације о стању у пољопривреди, шумарству и култури, а усвојена је и одлука о приступању изради стратегије образовања и запошљавања на подручју града.

М.Малешевић

 

Share With: