Градишка постала дио пројекта „Пријатељи породице“

Градоначелник Градишке Зоран Аџић и предсједник Фондације за породицу Драган Дакић потписали су данас Уговор о реализацији пројекта „Пријатељи породице“, чиме је и породицaма са троје и више дјеце из Градишке омогућено да добију „Поносну картицу Републике Српске“ којом остварују попусте приликом плаћања роба и услуга.

Града Градишка ће за релизацију пројекта  „Пријатељи породице“ издвојити 10.000 КМ, а сви власници „Поносних картица“ моћи ће да остваре попусте у Поносном маркету Републике Српске, другим малопродајним објектима компанија, малих предузећа и предузетника који учествују у наведеном пројекту, као и приликом плаћања услуга јавних предузећа и установа које су у надлежности локалних самоуправа.

Аџић је позвао родитеље троје и више дјеце из Градишке, од којих је најмање једно дјете малољетно, да Градској управи поднесу захтјев за издавање Поносне картице.

„Нашe опредејељење и обавеза је да помогнемо спровођење пронаталитетне политике, а веома је вежно што ће сви власници Поносних картица Републике Српске од 1. јануара 2023. године имати могућност куповине уз попусте и у Србији“, додао је Аџић.

Дакић је изразио задовољство што је Градишка постала једна од тридесетак локалних заједница у Српској које су укључене у пројекат „Пријатељи породице“, те што је Градска управа имала слуха да изађе у сусрет потребама својих грађана.

„Посебно је значајно што у Градишци послује велики број привредних субјеката који послују и на подручју цијеле Републике Српске и који су већ партнери у пројекту, па тако овдје већ сада имамо завидан ниво употребне вриједности Поносних картица. Потоји много и других привредних субјеката за које очекујемо да ће се веома брзо укључити у овај пројекат“, истакао је Дакић.

Учешћем у пројекту, наводи Дакић, Градска управа Градишка се обавезала да ће за све привредне субјекте који буду дио пројекта финансирати израду интернет продавнице, што ће бити велики допринос локалним привредницима.

„Сматрамо да на тај начин приврени субјекти  увећавају своје пословне домете, јер им то омогућава да послују и у срединама гдје немају своје пословнице. То им отвара тржиште наше циљане групе која већ броји око 8.000 породица у Републици Српскј“, додао је Дакић.

Он је заључио да се кроз реализацију пројекта, уз уштеде у буџетима породица са троје и више дјеце, доприноси развоју привреде у локалној заједници и дигитализацији њиховог пословања.

М.Малешевић

Share With: