Градишка поново угостила око 2.000 дјеце са потешкоћама у развоју из региона

У Крушкику код Градишке данас је почела дводневна манифестација под називом „Сви смо ми дио вас“, коју организује градишко Удружење за помоћ недовољно развијеним лицима а која је окупила више око 2.000 дјеце са потешкоћама у развоју и њихових родитеља из свих земаља региона.

Предсједник наведеног Удружења Драгослав Шиник Шиљо рекао је да је, након 2019. године и паузе због пандемије, Градишка по трећу пут домаћин  овако великог и јединственог регионалног дружења дјеце са потешкоћама у развоју, родитеља и представнике удружења из бројних градова, од Косовске Митровице до Крања.

„Циљ је био да се поново окупимо и дружимо, а лијепо вријеме и богат програм манифестације омогућили су да сви уживају“, закључио је Шиник.

Он је захвалио свима који су помогли организацију ове манифестације, предсједнику Републике Српске Милораду Додику, Влади Српске, Градској управи и градоначелнику Градишке Зорану Аџићу, Савјету мјесне заједнице Крушкик и бројним спонзорима и пријатељима њиховог Удружења.

Отварању манифестације „Сви смо ми дио вас“ присуствовали су министар трговине и туризма Републике Српске Денис Шулић и начелник Службе градоначелника Градишке Драгутин Ковачевић.

Шулић је истакао да ће институције Републике Српске увијек подржавати овакве манифестације и удружења која воде бригу о дјеци са потешкоћама у развоју, како би њима и њиховим родитељима учинили живот што лакшим и љепшим.

Ковачевић је нагласио да ће у складу са мотом „Сви смо ми дио вас“ Градска управа Градишка и градоначелник увијек бити уз Удружење за помоћ недовољно развијеним лицима и подржати њихове активности, у нади да ће наредне године ово дружење бити још масовније.

Гост манифестације „Сви смо ми дио вас“ био је глумац Бранко Бабовић, познатији као Ђуро Плаица из “Курсаџија“, присутни су и ове године били бројни бајкери, а сви учесници манифестације могли си да уживају у богатом музичко-забавном програму и вожњи кочијама.

Волонтери из свих мјесних заједница са подручја Градишке учествовали су у организацији манифестације „Сви смо ми дио вас“, а бројне породице примиле су на ноћење госте из удаљених крајева и тако поново показали да је Градишка града великог срца.

М.Малешевић

Share With: