Градишка поново потврдила статус повољног пословног окружења

Министар управе и локалне самоуправе Републике Српске Сенка Јујић уручила је данас на Јахорини сертификате повољног пословног окружења  /BFC SEE/ које су добили Теслић, Приједор, Градишка, Лакташи, Добој, Котор Варош и Зворник.

 

Јујићева је након конференције о развоју локалних самоуправа рекла Срни да сертификат значи да та јединица локалне самоуправе има повољно пословно окружење.

Она је додала да је данас и шест јединица локалне самоуправе прошло поступак ресертификације.

„То значи да су у претходном периоду добили сертификате, а сада су у процесу ресертифкације потврдили да су и даље стандардизовани како то и захтјевају БФЦ стандарди, који су изузетно захтјевни и није их нимало једноставно испунити“, рекла је Јујићева.

Она очекује, нада се и позива све јединице локалне самоуправе, као што је и премијер Српске Радован Вишковић у уводом излагању рекао да се „ухвате у коштац и у овај поступак сертификације“.

Према њеним ријечима, у Републици Српској има 12 јединица локалне самоуправе које посједују БФЦ сертификат, а у процесу су Модрича, Србац, Станари, док је Требиње у поступку ресертификације.

Јујићева је додала да основни циљ Владе Републике Српске јесте пружање подршке у самом погледу свим јединицама локалне самоуправе.

Конференцији о развоју локалних самоуправа и програму „Повољно пословно окружење и повећање инвестиција“ у Републици Српској, која је организована на Јахорини присуствовао је премијер Српске Радован Вишковић, предсједник Савеза општина и градова Љубиша Ћосић, градоначелници Требиња Мирко Ћурић, Лакташа Мирослав Бојић, начелник општине Теслић Милан Миличевић и начелници општина у саставу града Источно Сарајево.

Конференцију је организовала Привредна комора Републике Српске и Мрежа за повољно пословно окружење Српске коју чине Министарство управе и локалне самоуправе, Министарство привреде и предузетништва и Савез општина и градова Републике Српске.

Share With: