Градишка лидер у првој фази МЕГ пројекта

Град Градишка је међу најбоље рангираним лакалним заједницама из прве фазе МЕГ пројекта. То је потврђено јуче у Сарајеву на додјели плакета и презентацији  појединачних акционих планова пројекта. По свим параметрима Градишка је освојила прво мјесто у укупном поретку од 18 локалних управа. Додјељене су 4 плакете за  остварене изванредне резултате у периоду 2016-2020 године.

„Све оно што смо ми постигли у МЕГ пројекту јуче је верификовано у Сарајеву и ми смо постали лидери.Сам МЕГ пројекат је управљање развојем у локалним упрвама,а првенствено се мисли на екологију и економију. Циљ пројекта је успостављање партнерства између грађана, локалне власти и привреде Значајну улогу у овоме свему што смо постигли има начелник Одјељења за локални економски развој и међународне пројекте Данијела Милетић Љољић.“ рекла је Драгана Илић, замјеник градоначелника Градишке.

Она је истакла да четири плакете су из различитих области, јер се МЕГ пројекат односи и на законодавну власт, одборнике, њихов начин рад, процес доношења одлука и учешће грађана у доношењу одлука.

Градишка се укључује и у другу фазу МЕГ пројекта јер поред доброг резултата још има доста простора да се Градска управа мијења и буде у функцији грађана и привредника.

МЕГ пројекат проводи УНДП, а финасира Влада Швицарске.

Share With: