Градишка значајан регионални центар у пружању здравствених услуга

Градишка Болница као регионална Болница пружа здравствене услуге за око 100 000 осигураника Градишке, Српца, Козарске Дубице, али и  других градова и општина Републике Српске и БиХ, те земаља у окружењу.

У току су пројекти реконструкције и опремања Болнице, а према ријечима директора Рајка Додика доста средстава се улаже и у едукацију кадра.

„У протекле двије године доста је уложено у едукацију стручног кадра. Планирамо у наредних пет до десет година да припремимо нову генерацију љекара који ће замијенити постојеће стручњаке“, рекао је Додик.

Он је навео да се у операционим салама градишке Болнице проводе најсавременија лијечења.

„Имамо сарадњу са љекарима из Србије који долазе и помажу нашим љекарима и едукују их, а такође љекари из окружења долазе у нашу установу да се едукују.   Градишка има велику перспективу с обзиром да је препозната у окружењу као регионални лидер и установа у коју пацијенти радо долазе“, истакао је Додик.

Он је подсјетио да су у задњих 30 година имали два искушења, организација службе за вријеме ратних дешавања, док је други изазов настао појавом пандемије вируса корона прије двије године.

„Градишка Болница није имала инфективни одјел, простора ни кадра да се суочи са бобом против пандемије, слали смо љекаре и техничаре на едукацију и добили кадар који се већ двије године бори са пандемијом“, рекао је Додик и навео да данас постоје три ковид одјела која су оптерећење у свакодневном раду али да успијевају да лијече пацијенте.

У наредном периоду планиран је завршетак реконструкције изнад операционе сале, реконструкција операционих сала, завршетак пројекта енергетске ефикасности, пулмолошког одјела и старог дијела Болнице, те усељење у нових 2 000 метара квадратних гдје су планиране двије операционе сале, одјел ортопедије и педијатрије.

У Болници Градишка запослено је 388 радника међу којима су 43 љекара специјалиста, 8 субспецијалиста, 5 магистара наука , 4 љекара на докторском студију, три примаријуса, 186 медицинских сестара.

Болница располаже са 12 200 метара квадратних простора и  200 кревета на одјелу хирургије, гинекологије и акушерства, интерне медицине, неуропсихијатрије, педијатрије, палијативне његе, пријемно ургентног тракта, јединице интензивног лијечењеа, грудног одјела, а имају и лабораторију и радиографску службу, те одсјеке ОРЛ и ортопедија

С.С.Ц..

Share With: