Градишка добија још једну бициклистичко пјешачку стазу

Ускоро би требала бити завршена још једна бициклистичко пјешачка стаза на Савском кеју у Градишци, на потезу од Соколског дома до Сушаре, дужине 700 метара. У протеклом периоду је изграђена стаза од “Кајака” до Спомен-комплекса у Бок Јанковцу, у дужини од 1400 метара.

Уређење стазе која ће омогућити лакше кретање пјешацима и бициклистима почело је крајем прошле године, каже савјетник градоначелника за грађевинарство и инфраструктуру града Градишка Бранислав Савић.

„Средства за уређење и изградњу стазе обезбједила је ЈУ „Воде Српске“ у склопу ширег пројекта. Ради се о санацији приступних саобраћајница Савском насипу на дјелу Горње и Доње Долине, Новог Села, Мачковца. Радови су када је ријеч о овој стази у завршној фази“ рекао је Савић.Он истиче да радови нису захтјевни и да је највећи дио посла до сада урађен.

Многи рекреативци ће бити задовољни стазом. Савић је подсјетио да се званично прва бициклитичко-пјешачка стаза у Градишци налази у Улици Петра Пеције која ће према планираном пројекту бити настављена са реконструкцијом улице.

Н.М.

Share With: