Градишка добила пуњач за електричне аутомобиле

Савјетник српског члана Предсједништва БиХ Радован Ковачевић и фирма „ЕП Мобајл“ донирали су Градишци пуњач за електрична возила. Пуњач је постављен у главној Видовданској улици у близини ОШ „Данило Борковић“.

Ради се о пуњачу који омогућава пуњење потпуно празне батерије електричног возила у року од четири  сата, након чега просјечни електрични аутомобил може прећи око 550 километара.

Ковачевић је рекао да је данас промовисано нешто што доноси будућност и да је то јако битно за Градишку која је најзначајније транзитно мјесто у Републици Српској и БиХ .Он каже да је добро да сви људи који пролазе кроз Градишку знају да могу на овом мјесту допунити свој аутомобил, те да тиме промовишемо здраву, одрживу енергију.

Директор фирме „ЕП Мобајл“ Никола Каран навео је да је на подручју Републике Српске и Федерације БиХ постављено више од 40 пуњача.

„Обиљежили смо паркинг простор зеленом бојом и пратећом сигнализацијом како би лакше корисницима омогућили проналазак мјеста за пуњење. Сматрам да овако нешто треба да има сваки град и општина“ рекао је Каран.

Замјеник градоначелника Градишке Драгана Илић изразила  је захвалност за ову донацију пуњача за електрична возила који је како каже граду потребан из више разлога.“Прије свега, јер смо на граници Европске уније и кроз Градишку свакодневно пролази велики број возила, морамо се трудити да што више буде електричних аутмобила како би заштитили нашу околину“ рекла је Драгана Илић.

Представници „Градске чистоће“ Градишка похвалили су ову активности, те се надају да ће учествовати у реализацији наредних сличних активности.

Из Градске управе су увјерени да ће са фирмом „ЕП Мобајл“ и у будуће сарађивати, како би на појединим локацијама поставили још пуњача за електричне аутомобиле.

Н.Миљковић

Share With: