Градишка Болница одувијек међу првима у регији по пружању здравствених услуга

Болница Градишка има богату историју настанка и развоја различитих грана медицине. У складу са потребама и могућностима у Болници су временом проширивали услуге и уводили стандарде с циљем да опстану и по квалитети рада буду препознатљиви у регији.

У послијератном периоду, у нормалним условима рада, морало се мислити на стандарде и правила, што је отежавало рад и развој Болнице.

Начелник неуропсихијатрије градишке Болнице Јадранка Павловић навела је да је Болница морала да се наметне изнад других болница у регији и тако покаже оправданост свог постојања.

„Према стандардима Свјетске здравствене организације о територијалној организацији у кругу од 100 километара не може да буде више болница. Ми спадамо у мање болнице, на 50 км од Клиничког центра и на 70 км од приједорске Болнице. Морали смо да се истакнемо у раду и покажемо оправданост постојања и та борба је трајала десетак година“, појаснила је Павловић.

Она је навела да је временом требало ширити услуге и да је градишка Болница постала препознатљива по пружању услуга из области пулмологије, психијатрије и лапароскопске операције жучи.

„Градишка је међу првима имала одјел психијатрије, пулмологија се развијала и само је у Градишци лијечена туберкулоза. Међу првима у Републици Српској градишка Болница је увела лапароскопију чији су зачетници били др Даниловић и др Кукић. На тај начин смо привукли пацијенте и одредили правац куда идемо“, рекла је Павловић и нагласила да је важан податак и тај што је градишка Болница одувијек позната као болница са високим нивоом хигијене и чистоће.

Павловић је у градишкој Болници почела да ради прије 27 година, 1996. године, а прије тога радила је  у Дому здравља.

Према њеним ријечима градишка Болница је имала малу, али добру екипу и улазила у разне пилот пројекте, како би била лидер и прва у свим новинама, како некад тако и данас. Према територијалној организацији био је доведен у питање опстанак градишке Болнице, али је она својим потенцијалом, карактеристикама и пружањем услуга добила позитивно мишљење комисије и одобрење за даљњи рад и развој, што је наставила све до данашњих дана.

С.С.Ц.

Share With: