Градишка била домаћин Актива директора основних школа регије Приједор

Градишка је данас била домаћин Актива директора основних школа регије Приједор. Састанку који је одржан у Ламинцима присуствовали се директори основних школа из Српца, Лакташа и Прњавора. Предсједавајући састанка био је Радослав Савановић, директор ЈУ ОШ “ Десанка Максимовић“ из Трна.
На дневном реду састанка била је реализација наставних дана у школској 2021/22. години, затим је разматрана евентуална појава технолошког вишка наставника и мањка наставне норме у школама на нивоу овог Актива.


Представници Актива су донијели закључак да у школама неће бити технолошког вишка, а умањена наставна норма ће се реализовати допуном у другој школи.
Директори школа очекују ускоро усвајање важних одлука од стране Народне скупштине Републике Српске, а једна од њих била би и бољи положај водитеља у продуженом боравку који су до сада запошљавани од 1.септембра до 30.јуна.
Састанку Актива директора основних школа регије Приједор је присуствовао и Драгутин Ковачевић, начелник за привреду и друштвене дјелатности у Градској управи Градишке који је том приликом истакао да ће настојати да допринесе побољшању материјалног стања запослених у васпитању и образовању на подручју Града.


Након радног дијела састанка чланови Актива уприличили су опроштај од ранијих директора школа Зорана Миљевића из основне школе „Данило Борковић“ и Миладина Бранковића из основне школе „Младен Стојановић“, а гост на дружењу био је и Остоја Ђурић, дугогодишњи директор школе „Васа Чубриловић“ и руководилац поменутог Актива.

Share With: