Гимназија Градишка обиљежила 101. годишњицу постојања

Ученици и професори Гимназије Градишка, уз присуство гостију пригодним програмом данас су обиљежили 101. годишњицу постојања ове установе.

Уз рецитације, пјесму и глуму прослављен је значајан датум за Гимназију  која је у новембру 1921. године почела са радом.

Ова установа кроз коју су продефиловале непрегледне ђачке колоне расуте по Европи и свијету, битно је допринијела изградњи и напретку првенствено свога града, регије и државе.

Слободанка Гајић похађала је ову школу, а већ 37 година ради у Гимназији. Она је иначе професор српског језика и књижевности, а посљедњих година обавља дужност помоћник директора.

Она каже да је Гимназија обиљежила велики дио њеног живота и да је поносна на ученике и професоре ове установе која има богату и дугу традицију.

Обиљежавању годишњице присуствовали су замјеник градоначелника Градишке Драгана Илић и начелник Службе градоначелника Драгутин Ковачевић који је и бивши гимназијалац.

Он каже да види значајан помак у Гимназији и мисли да су резултати које ученици постижу показатељ да Гимназија има перспективу и будућност.

На овој манифестацији представљена су и ученичка достигнућа са којим се Гимназија Градишке може и ове године похвалити. Директор установе Снежана Кочић рекла је да Гимназија представља опште образовање које служи за наставак даљег школовања.

Подсјећамо да је Гимназија Градишка прошле године свечаном академијом у Културном центру и изложбом обиљежила стотину година постојања. Ову образовну установу тренутно похађа 235 ученика распоређених у 15 одјељења.

Н.Миљковић

Share With: