Гимназија Градишка испратила 54 матуранта

Гимназијa Градишка организовала је вечерас матурску свечаност поводом испраћаја 54 матуранта.

Матуранти су се редом поклонили бројним грађанима на платоу градишког Културног центра и представили се занимљивим драмским и плесним програмом.

Директорица Гимназије Снежена Кочић рекла је да испараћају веома успјешну генерацију ученика, који су похађали три гиманазијска смјера, општи, друштвено-језички и рачунарско-информатички.

Кочићева је навела да је средња оцјена комплетне генерације 4,43, те да су остварили и добре успјехе на такмичењима.

„Њих 17 је све четири године средње школе завршило одличним успјехом, шест је вуковаца, а међу њима се издвојила ученица генерације Тамара Цвјетковић“, додала је Кочићева и пожељела матурантима сваки успјех у даљем школовању и животу.

Цвјетковићева је као највећи успјех током гиманазијског школовања издвојила учешће на Међународној олимпијади из информатике, те нагласила да из школе носи само најљепше успомене.

„Професори су били дивни а један од њих, који ми је и разредни, је мој отац. Другари су било одлични, сви смо били сложни. Једно дивно искуство“, нагласила је Цвјетковићева.

Она је навела да планира да настави школовоње на факултетима у Бањалуци или Новом Саду, те да ће то свакако бити везано за област рачунарства и информатике.

На крају свечаности на платоу Кулурног центра матуранти су симболично пустили балоне у ваздух, те прошетали улицама Градишке до ресторана гдје им је приређено матурско вече.

М.Малешевић

Share With: