Гест за похвалу електричара из Градишке: Захвалност Слободану Јанковићу, бившем шефу и колеги

Када је добио позив бивших колега, електричара у Радној јединици Градишка, да са њима путује на недавно одржане спортске игре радника Електрокрајине у Теслићу, пензионер Слободан Јанковић, био је веома усхићен.

Пажња коју су му указали Далибор Пузић, Владимир Пушкар и други електричари, бивши сарадници, изазвала је код Јанковића бујицу емоција.

– Захвалан сам младим колегама који ме нису заборавили. Њихов гест ме искрено обрадовао јер је устаљено мишљење да одласком у пензију, бившег колегу сви забораве. Пензионерски статус стекао сам прије неколико мјесеци, у фази сам навикавања на другачије животне токове. Искрено, одлазак на посао и рад на терену ми увелико недостају али млади електричари, са којима сам имао веома добру сарадњу, показали су поштовање према мени – изјавио је Слободан Јанковић.

Сусрет са бившим колегама, забава, опуштање, провод и спортска такмичења, за њега су веома лијепо искуство.

-Уопште нисам имао наговјештаја да ће ме позвати било гдје да пођем са њима. У почетку сам био збуњен али брзо сам се снашао и прихватио позив да будем дио екипе на овом такмичењу, на излету и незаборавном дружењу – појаснио је Слободан Јанковић.

Он је многим вјештинама електричарског заната научио младе колеге. Међу њима Далибора Пузића и Владимира Пушкара који су позвали Јанковића да се придружи екипи и дугогодишњим пријатељима на спортским играма.

– То је кренуло, некако спонтано, само од себе… Колега Владо и ја смо се договорили да би било хумано, морално и људски да и бившег шефа позовемо на игре. Он воли путовања и дружење, то нам је било познато. Зато смо хтјели да га изненадимо и обрадујемо. Ово је скроман гест али се показало да је за њега важан – испричао нам је Далибор Пузић.

За Јанковића каже да је био љубазан, темељит у послу, одговоран за колеге, истрајан на задацима….

– Дуго га познајемо, мада смо заједно радили шест година. Памтимо га по добру, био је толерантан и хуман, велики зналац у послу који се није штедио да томе подучи и нас млађе. Сматрам да је за сваког младог радника велика срећа имати доброг шефа, у сваком смислу, јер од тога зависи којим путем ће кренути у послу којег је одабрао као свој животни позив – испричао је Владимир Пушкар.

Он се сјећа да је Слободан увијек инсистирао да се на вријеме, без кашњења долази на посао а почетак рада означаво је пиштаљком.

– Наш бивши шеф је групу електричара предводио четрдесет година. Многе генерације су провеле много времена са њим на терену, схватајући суштину електричарског посла. То је опасно за непажљиве а одлично занимање за одговорне. Концентрација мора увијек бити на високом нивоу јер ту не смије бити грешке. То је увијек говорио Слободан Јанковић и на томе смо му захвални – казали су Пушкар и Пузић.

Лијепа прича о њиховом гесту брзо се проширила међу колегама. Доброта, одговорност и солидарност, за њих тројицу, казали су многи, на првом је мјесту а то су вриједности које се увијек и свуда уважавају.

Share With: