Гагић: Из Фондације „Солидарност“ највише средстава издвојено за стамбено збрињавање и лијечење бораца

Градска борачка организација Градишка, као и претходних година, у 2022. години настојала је да кроз разне видове подршке помогне борцима, ратним војним инвалидима и породицама погинулих бораца, посебном оним који живе на рубу егзистенције.

Из Фондације „Солидарност“, коју је Градска борачка организација основала 2004. године, издвојена су средства за стамбено збрињавање бораца, једнократне новчане помоћи и друге видове помоћи борачкој популацији на подручју Градишке.

Предсједник Градске борачке организације Милован Гагић навео је да је у прошлој години из Фондације за помоћи борачкој популацији издвојено око 60.000 КМ, те да су средства обезбјеђена из градског буџета, борачких чланарина и донација.

„У 2022. години издвојена су средства изградњу кућа за четири породице из борачке популације, а укупно је у посљедњих неколико година средствима из Фондације „Солидарност“ помогнута изградња или адаптација 22 куће“, навео је Гагић.

Гагић је додао да су представници Градске борачке организације пред празнике обишли и 12 најугроженијих бораца на подручју Градишке, којима су додјелили новчану помоћ.

Он је посдјсетио да  Борачка орагнизација није била задовољна чињеницом да у градском буџету за програм борачко-инвалидске заштите за наредну годину није било планирано повећања досадашњег износа од 470.000 КМ, те да је на дан када је Скупштина града усвајала буџет у разговору са градоначелником Зораном Аџићем договорено да се додатних 80.000 КМ обезбједе првим ребалансом који би требао да буде усвајан у марту.

„Та додатна средства требала би бити издвојена највише за помоћ у лијечењу, а приједлог ће бити да се дио средстава издвоји за помоћ приликом сахрана бораца“, додао је Гагић.

Гагић је поновио да Градска управа може само дијелом да помогне борцима који већином живе у лошим условима, те да су републичке институције те које морају пронаћи системско рјешење за побољшање положаја оних који су стварли Републику Српску.

М.Малешевић

Share With: