ВУЧИЋ СЛИКА, ДОДИК ОПЕРИШЕ Медицинари из градишке Болнице описали како је бити имењак познатих политичара (ФОТО)

Када се у градишкој Болници помену Вучић и Додик, запосленима је јасно да се то ипак односи на Александра Вучића, инжењера медицинске радиологије, о којем је Српскаинфо писала, и Рајка Додика, специјалисте ортопедије и трауматологије, иначе директора ове установе.

Асоцијација код пацијената, приликом помињања Вучића и Додика, је другачија и то најчешће погрешна. Они, у таквим приликама, прво помисле на Александра Вучића, предсједника Србије и Милорада Додика, српског члана Предсједништва БиХ. Управо те заблуде и недоумице су повод за многе забуне, анегдоте или пошалице.

Име Александар Вучић, на бијелом мантилу увелико утиче на свакодневицу инжењера медицинске радиологије, омиљеног међу колегама и пацијентима, као и презиме Додик на мантилу Рајка Додика, угледног ортопеда поријеклом из Међеђе код Козарске Дубице, који је уз то надређени Вучићу.

– Наравно, дешава се често да ме пацијенти ословљавају Милорадом, а не Рајком, јер то њима, уз презиме Додик, очигледно прво пада на памет. Има ту и много анегдота. Памтим изјаву једне баке која је, испред моје ординације закључила да до подне оперишем, а послије подне водим државу – испричао је Рајко Додик за Српскаинфо.
И о њему пацијенти пишу пјесме, мада он за разлику од познатог презимењака нема пјевачких склоности.

– Ви сте човјек веселога лица, требају Вас и Србац и Дубица… Ој докторе, здрави, живи били, стогодишњи рођендан славили. Наставите само тако даље, Милош Зрнић честитке Вам шаље.

Рајко Додик није у сродству са Милорадом Додиком као ни Рајков рођак Милорад Додик, возач аутобуса из Међеђе који има исто и име и презиме као политичар Милорад Додик из Мрчеваца, иначе најпознатији међу Додицима.

Директор Болнице Градишка Рајко Додик каже да је Александар Вучић веома поуздан сарадник и одговоран члан радиолошког тима.

– Моји суграђани и друге особе које срећем, у различитим околностима, када сазнају моје име и презиме, углавном уз смијех и са симпатијама то прокоментаришу. А коментари су бројни. На примјер, када на шалтерима плаћам кућне рачуне па дођем на ред, онда ми службеници кажу, па зашто се ниси прије јавио, Александар Вучић код нас може и преко реда – описује Александар Вучић из Градишке, своја искуства.

Суграђани ме најчешће питају, каже, да ли ти је у сродству предсједник Србије. Моји пацијенти, увјеравам се у то свакодневно, воле чути име и презиме, Александар Вучић, а реакције су свуда позитивне – љубазно нам објашњава Вучић.

Рођен је 1965. године у Градишки, гдје има стално мјесто пребивалишта. О бројности својих презимењака, такође је добро информисан.

– Никога другог овдје нисам упознао, истог имена и презимена. Тек неколико пацијената, презимена Вучић, упознао сам у Болници. И предсједника Србије, свога имењака, волио бих упознати и надам се да ћу успјети у томе, да ће ми се указати прилика – оптимиста је наш саговорник.

За разлику од Вучића, директор Рајко Додик је давно упознао Милорада Додика.

– Сваки Додик ми је драг јер исто презиме нас повезује, однекуд вучемо исти породични коријен, мада моји у Међеђи славе Светог Јована, а Додици у Мрчевцима, колико ми је познато, имају Ђурђевдан за крсну славу. Када сам први пут чуо коментар у болничком ходнику, да у Градишки Вучић слика кости, а Додик оперише, зазвучало ми је веома симпатично, али сасвим истинито – испричао нам је Рајко Додик.

Аутор: Милан Пилиповић

Share With: