Врту и цвијетњаку подарили велику љубав: Породица Владе Њежића из Романоваца је узор многима у Поткозарју

Уређење дворишта и окућнице је свакодневна обавеза породице Маре и Владе Њежић из Романоваца, њихових укућана, снахе Винке, сина Синише, унучади Богдана и Кристине. За њих је то љубав, прилика за опуштање…
Цвијеће, врт и зеленило сви волимо, испричала нам је Винка. Њихову оазу љепоте а нарочито цвјетне балконе, осим комшија и пролазника, примјетили су и други. Комунално предузеће „Градска чистоћа“ из Градишке, у овогодишњој акцији избора најуређенијих домаћинстава, наградила је и Њежиће.

Раскош сурфинија, јоргована, црвенолисне шљиве, каталпе, чемпреса, ружа, шаренолисних врба, тамариса, плијене љепотом и мирисима. Ни касна јесен, није нарушила склад и љепоту овог домаћинства, окрунила њихову чаролију.
-Свима се наш врт допада, то нам говоре, застају, фотографишу, распитују се… Похвале нам заиста годе, то је потврда да наш труд није узалудан, мада ми правимо угођај за себе. Ту се угодно осјећамо, уживамо, опуштамо – кажу Њежићи различитих генерација али јединственог односа према природи и биљкама.

-Код нас, у Романовцима као и другим селима има много уређених кућа. Свугдје видимо, запазимо нешто лијепо, привлачно,
неко украсно стабло којег немамо, цвијет, или другу биљку за којом послије трагамо – повјерила нам се Винка.


Она и њен супруг су запослени, дјеца иду у школу а свекар и свекрва највише времена проводе у домаћинству. У слободно
вријеме, када су сви заједно, цвијеће и двориште, испред модерне и уређене куће те других објеката, овдје су сви на истом задатку.
Стална брига за животну средину, за околиш властитог имања, кућу и двориште, њихова је свакодневица. По томе се Њежићи раликују од многих.

М.ПИЛИПОВИЋ

Share With: