Врата Природно-математичког факултета отворена за 130 бруцоша (ВИДЕО)

Студенти  који одлуче да упишу бањалучки Природно- математички факултет у наредној академској години на првом циклусу студија моћи ће  конкурисати на један од осам студијских програма, математика, физика, географија, хемија, биологија, екологија и заштита животне средине, просторно планирање и техничко васпитање и информатика.

Редовни професор на ПМФ  Александра Петрашевић рекла је да је ПМФ до сада завршило преко 2300 студента, више њих је стекло диплому мастер, магистар и докторско звање.

На Природно математичком факултету ангажовано је преко 50 наставника и око 40 стручних сарадника које наставу изводе у опремљеним просторијама за извођење вјежби и научно истраживачких радова.

Петрашевић је истакла да је ове године планиран упис 130 бруцоша на први цилус студија. Конкурс за упис на сва три циклуса биће објављен 8.јуна ове године. Пријем докумената за први циклус студија планиран је у периоду од 20.до 24.јуна, док ће пријемни испит који ће бити одржан 27. јуна. Упис примљених кандидата биће од 4. до 7. јула ове године.

Настава на другом циклусу студија се изводи на Студијским програмима биологија, географија, екологија и заштита животне средине, математика и информатика, просторно планирање и физика, док докторско звање могу стећи математичари.

Природно-математички факултет у Бања Луци, основан је 1996. године.

Д. Јанковић

Share With: