Владимир Нежић побједник пливања за Часни крст у Градишци

У Градишци данас, због високог водостаја ријеке Саве, није одржано такмичење у богојављенском пливању за Часни крст, али су се пливачи окупали на ријеци а апостолским жријебом одлучено је да је овогодишњи побједник Владимир Нежић.

Нежићу је уручен златник који дарује Градска управа Градишка, а како је навео, учествује у такмичењу у пливању за Часни крст на ријеци Сави од 2018. године, од када је у Градишци обновљен овај традиционални обичај на Богојављење.

„Част је бити побједник пливања за Часни, без обзира што ово није било уобичајено такмичење“, закључио је Нежић.

Градишки архијерејски намјесник, протојереј ставрофор Гојко Слијепчевић рекао је да је, без обзира на временске услове и висок водостај Саве, одучено да се традиција пливања за Часни крст не прекида  и захвалио бројним вјерницима који су присуствовали овој манифестацији.

„Овим је поново из Градишке послата порука да вјерници окупљени око своје цркве“, рекао је Слијепчевић и честитао свим пливачима, нагласивши да су сви, њих 33 побједници.

Пливању за Часни крст, претходила је литургија која је служена у храму Покрова Пресвете Богородице и Богојављенска литија кроз град.

М.Малешевић

Share With: