Владика Јефрем освештао парохијску салу у Горњим Подградцима (ФОТО)

Епископ бањалучки Јефрем служио је данас свету литургију у храму Светог Димитрија у Горњим Подградцима, након чега је освештао и парохијску салу која се налази у дворишту овог храма.

Он поручио да су вјерници и приложници смогли снаге да упркос тешким временима употпуне комплекс подградачког храма који је изграђен 1938. године, додајући да је прошле године уз храм и парохијску салу изграђена и парохијска, односно свештеничка кућа.

Владика Јефрем је истакао да је то било потребно за јачање духовног и црквеног живота у Поградцима.

Кум парохијске сале Мирослав Јерић захвалио је свима који су помогли изградњу ових црквених објеката,  истичући да је то веома значајно за вјернике у овом крају.

Предсједник Савјета мјесне заједнице Горњи Подградци Звјездан Панић подсјетио је да је изградња парохијске сале започела прије скоро десет година, те да су након њеног завршетка започели 2020. године и изгрању свештеничке куће, коју су завршили крајем прошле године.

Парох подградачки Игор Кустурић истакао да је комплекс храма Светог Димитрија сада духовна лична карта и обиљежје по коме су Горњи Подградци препознатљиви.

М.Малешевић

Share With: