Влада Српске о престанку ванредне ситуације изазване ковидом 19

Влада Републике Српске требало би данас на сједници да укине ванредну ситуацију у Српској и стави ван снаге уредбу о начину извршавања мјера за спречавање и сузбијање заразног обољења ковид 19.

Дневним редом предвиђено је разматрање информација о финансијским показатељима пословања у областима прерађивачке индустрије за прошлу годину, као и о финансирању реализације закључака Управног одбора Компензационог фонда Републике Српске из кредитних средстава у оквиру програма Макрофинансијске помоћи Европске уније.

Пред министрима ће се наћи и Извјештај о утрошку средстава буџетске резерве за прошлу годину, те Извјештај о раду и извршењу ребаланса буџета Фонда солидарности за дијагностику и лијечење обољења, стања и повреда дјеце у иностранству за прошлу годину.

Влада Српске требало би да разматра и приједлоге одлука о висини школарине за редовне студенте на студијским програмима првог и другог циклуса студија, као и о измјенама одлуке о броју студената који се уписују у прву годину студија првог и другог циклуса у академској 2023/24. години на јавним високошколским установама.

Share With: