Вишковић честитао Свјетски дан телекомункација и информационог друштва

Поводом 17. маја, Свјетског дана телекомуникација и информационог друштва, предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић нагласио је велики значај који овај сектор има у модерном друштву, те честитао овај дан свим субјектима који се баве овом облашћу.

„Омогућујући проток информација и општу повезаност људи, и у овом кризном периоду пандемије који је захватио цијели свијет, сектор телекомуникација је одиграо једну од најважнијих улога у борби читаве заједнице против овог вируса. На примјеру компаније М:тел, у којој смо и овога пута имали снажног партнера и пријатеља када је у питању не само пословни сегмент, него и друштвена одговорност, јасно је колика важност је овог сектора за цијели систем и заједницу“, истакао је Вишковић.

Он је додао да обиљежавањем Свјетског дана телекомуникација и информационог друштва подиже се свијест о доприносу ове области развоју друштава и економија генерално.

„Ова година и пандемија вируса корона је нарочито доказала колико модерне технологије из ове области заправо представљају једну од окосница друштвеног и привредног живота 21. Вијека“, рекао је поводом Свјетског дана телекомуникација и информационог друштва премијер Вишковић.

Share With: