Вихорово стиховање 10. децембра

Традиционални догађај Српског књижевног клуба „Вихор“ Дервента пред крај године је „Вихорово стиховање“ које ће бити одржано у суботу, 10. Децембра. Из Клуба је најављено да ће учествовати активни чланови „Вихор-а“ и пјесници из других средина са којима су остварени добри контакти  и успјешна сарадња.

„У госте нам долазе пјесници који су својим присуством и учешћем кроз догађаје које организујемо током године давали свој допринос да све протекне у најбољем реду. Организацијом Вихоровог стиховања изражавамо и  вид враћања гостопримства пјесницима из других средина и истовремено у опуштенијој атмосфери планирамо нове сусрете, догађаје, промоције књига“, навео је предсједник Српског књижевног клуба „Вихор“ Ненад Симић и додао да очекују учешће представника Савеза српске дијаспоре из Словеније и Завичајног удружења Срба „Коријени“ из Сомбора.

Симић је истакао да је Клуб је у овој години остварио запажено учешће на међународним књижевним конкурсима и манифестацијама, да су значајни резултат постигнути у издавачкој дјелатности, али о организацији разних манифестација.

Он је додао да су учесници на пјесничким сусретима које организује Клуб, посебно на Међународним илинданским пјесничким сусретима и пјесници из Градишке, а такође су радо виђени гости и на другим манифестацијама које Клуб самостално или у сарадњи са другима организацијама организује у Дервенти или Броду.

И у наредној години настављају са организацијом традиционалних манифестација и догађаја: обиљежавање Дана Милована Бјелошевића Белог, Међународних илинданских пјесничких сусрета Прљача,  Вихоровог стиховања, Учешћа у организацији Покровског пјесничког саборовања у Броду, а у плану имају и објављивање до 10 књига.

С.С.Ц.

Share With: