Видовић: Почело је из љубави према писању, читању и радозналости, а прерасло у животно занимање (ФОТО) (ВИДЕО)

Са само 17 година, 10. августа 1992. године Сузана Видовић први пут је сјела за микрофон и обратила се слушаоцима тадашњег Радио Србобрана (Доњег Вакуфа). Лијепу боју гласа, дикцију и таленат за овај занат, како воли рећи за овај посао, препознао је жири на аудицији, професори Никола Кисин, Недељко Нинковић и новинар и директор Радио Србобрана Борислав Ђурић.

“Пријавила сам се из радозналости, нисам ни слутила да ће ми та аудиција одредити животни пут. Била сам најмлађа међу кандидатима и иако сам текст прочитала без грешке, нисам очекивала да ћу проћи. Изненадио ме позив да дођем и да радим.Тако је све почело, радила сам и ишла у школу, истакла је Сузана гостујући у јутарњем програму РТВГ-а, медијске куће у којој ради од 1995. године.

Присјећајући се почетака признала је да је тада било много теже радити него данас. Радило се у ратним околностима, у непосредној близини водиле су се борбе, људи гинули. С друге стране тешко је било доћи до информација, није било интернета, телефонске везе често нису радиле, штампа је ријетко стизала, а често није било ни струје.

У посебном сјећању су јој остала снимања на првој линији фронта, за потребе емисије ”Записи са ратишта”. Да би снимили једну емисију требало је, често и пјешице са магнетофоном на леђима отиђи до прве линије фронта и ризикујући живот снимити разговоре са борцима.

Након прогона српског становништва из Србобрана, 13. септембра 1995. године долази у Градишку гдје почиње да ради у ЈП Српски Радио Градишка, на пословима водитеља, а касније и новинара.

Стечено знање данас дијели са млађим колегама у редакцији Радио телевизије Градишка.

Д. Јанковић

Share With: