Вечерас представљање књига српске културе у Далмацији

У Културном центру Градишка вечерас у 19 часова биће промовисане књиге „Дјела и стилови умјетности Српске православне цркве у Далмацији“, те „Путовање српском културом Далмације“, аутора историчара умјетности Милорада Савића из Бенковца, као завршна свечаност манифестације „Дани Српске Крајине у Републици Српској“.

Предсједник Крајишког културног центра у Бањалуци Драган Крошњар и историчар умјетности Никола Галић најавили су представљање књига у програму Радио Градишке и позвали посјетиоце да присуствују овом догађају.

Промоцијом зборника „Три вијека Војне Крајине на бранику хришћанства“ у Бањалуци је 14. децембра почела манифестација „Дани Српске Крајине у Републици Српској“.

Зборник је представљен у Академији наука и умјетности Републике Српске.

На Факултету политичких наука Универзитета у Бањалуци отворена је изложба „Оснивање Српске аутономне области Крајине и Републике Српске Крајине“, аутора Јанка Велимировића.

У Културном центру „Бански двор“ приказан је филм „Шта за тебе значи Крајина?“, потом славски обред поводом славе Републике Српске Крајине /РСК/ Никољдана, као и помен за страдале у РСК.

С.С.Ц.

Share With: