Велики рад, подршка родитеља и Божји благослов

Теа Ковачевић  је постала прва тенисерка из БиХ која је успјела да освоји „ТЕНИС ЈУРОП“ у категорији до 12 година, који носи име „Славој Гребло“, одиграном у Врсару, Теа је у финалу декласирала првакињу Словачке Викторију Новакову са два нула, по сетовима 6:2, 6:2.

Теа је гостујући у програму нашег радија ипак истакла полуфинални меч са Румунком Олариу као преломни:“У првом сету сам губила 5:0 и помислила да нема излаза, али сам се онда помолила Богу да ми да менталну снагу и на крају добила тај сет 7:5″.

Отац и тренер Тее Ковачевић, Марко, истакао је пресудне елементе за њен, али и успјех било којег врхунског тенисера. По њему су то:“Таленат, подршка родитеља, стручни рад и, ма колико год то атеистима изгледало немогуће, Божји благослов“

У наредном периоду Теу очекује велики број турнира како њене старосне категорије тако и оних изнад, на којима се Теа успјешно такмичи дужи низ година. Марко Ковачевић је исказао посебно задовољство спремношћу Градске управе Градишке да и даље подржава најуспјешнију спортисткињу нашег града.

Н. Ристић

Share With: