Бројни пројекти у циљу промоције Градишке

Градишка има садржајe које може да понуди свим посјетиоцима. У току је припрема и реализација више различитих пројеката који треба да представе културу и историју Градишке. Градски менаџер Бојан Вујиновић рекао је да садржаје у граду сваке године употпуњују те нагласио да манифестације у оквиру програма „Љето на Сави“ имају за циљ промоцију нових садржаја на Сави попут вожње бродом и прве регате која је окупила велики број учесника.

„Трудимо се да кроз раличите пројекте понудимо увијек нешто ново, нешто добро за читаву заједницу, да укључимо домаће субјекте и омладину, а с друге стране да привучемо госте“, навео је Вујиновић.

Он је рекао да су у току активности у оквиру Пројекта „AVEnture Gradiška“ везаног за путеве меда и Римљана, који ће бити дио прве интерпретативне руте у БиХ гдје ће кроз различите ствари суграђанима и гостима бити понуђена прича о пружаоцима туристичких услуга, римске кухиње и слично. Први римски Фестивал у Градишци биће одржан 3. септембра 2022. године.

У првој половини септембра почеће и снимање филма Лордана Зафрановића „Дјеца Козаре“ за шта су припреме у Гашници, гдје ће бити реконструкција логора, већ почеле.

С.С.Ц.

Share With: