Бројне спортске активности КК „Лидер“

Кошаркашице Кошаркашког клуба „Лидер“ рођене 2009. годиште и млађе након завршене сезоне 2021/2022 пласирале су се на регионалну завршницу, освојиле сребро и тиме избориле директан пласман у републичко финале које је планирано 30. априла.

Тренер Кошаркашког клуба „Лидер“ Градишка Огњенка Јовичић рекла је да је то био њихов циљ од почетка сезоне јер имају јаку генерацију.

„Прво мјесто на републичком финалу нам је и даље циљ. Припремамо се цијелу годину по годишњем плану и програму рада и очекивано смо близу циља“, навела је Јовичић.

У Арени Градишка одржан је први контролни тренинг за У14 репрезентацију БиХ за 2008. годиште.

Кошаркашки клуб „Лидер“ је посало двије дјевојчице, рођене 2009. годиште, а позив је стигао за дјевојчицу Емилију Јовичић због чега су у клубу поносни.

„Она није неко ко доминира висином и тежином, већ иза ње стоји рад и добра техничка обученост и то је оно што нас весели“, рекла је Јовичић и нагласила да је Емилија Јовичић на потенцијалном списку кандидата репрезентације БиХ У14.

„Фибина репрезентативна такмичења почињу са У16 узрастом али се већ од У14 прати рад и напредак дјеце и имају припремне турнире све до званичног наступа на неком од европских такмичења“, објаснила је Јовичић.

Огњенка Јовичић је селектор репрезентације Републике Српске за 2009. годиште за регију Бањалука и Добој. Кошаркашки савез Републике Српске покренуо је пројекат формирања репрезентације заједно са подручним кошаркашким одборима. У Арени Градишка одржан је контролни тренинг којем је присуствовало 26 дјевојчица.

„Ово је сјајан почетак стварања базе будућих репрезентативки и квалитетних клупских играчица. Пред нама је велики посао и велика одговорност изабрати 12 најбољих играчица које су у расту и развоју. Треба их афирмисати, мотивисати, дати им смјернице и створити базу података. Веселим се што сам дио тог процеса“, рекла је Јовичић.

С.С.Ц.

Share With: