Бројне активности Црвеног крста планиране током године

Градска организација Црвеног крста Градишка је у протеклом периоду реализовала бројне активности, посебно у вријеме пандемије вируса корона када је било ангажовано више од 30 волонтера.

Од почетка 2022. године подијелили су више од 120 прехрамбено-хигијенских пакета за социјално угрожене породице. Обишли су Дневни центар Удружења родитеља дјеце са аузтизмом „Дуга“ и дјеце из Удружења за ментално недовољно развијена лица гдје су подијелили 70 пакетића. Почетком године посјетили су школе и ученицима првог разреда уручили поклоне.

Представници Црвеног крста такође су активни и пружају подршку при организацији важних спортских дешавања као што је градишки маратон и организовање Малих олимпијских игара.

Сваке године организују обуку у пружању прве помоћи, организују акције добровољног даривања крви и бројне друге активности.

У мају је такође предвиђена још једна акција добровољног давалаштва крви за средњошколце, недјељу Црвеног крста обиљежиће од 8 до 15. маја уз традиционалну посјету породилишту, планирају продају маркица и посјету ученицима првих разреда у основним школама, учешће у камповима и друге бројне активности.

Секретар Црвеног крста Градишка Борко Девић рекао је да ће ова година бити у знаку обиљежавања 30 година Црвеног крста Републике Српске и самим тим и Градске организације Црвеног крста Градишка.

Тим поводом биће додијељена и јавна признања заслужним појединцима и установама који су значајно допринијели раду и свим активностима Црвеног крста.

С.С.Ц.

Share With: