Бројне активности Удружења“Мост“

У просторијама удружења Мост у петак, 17. марта биће одржана радионица медијске писмености у склопу иницијативе Младих европских Амбасадора.

Радионица медијске писмености биће одржана и у другим градовима БиХ, а према ријечима Анастасије Катић, ПР менаџера Удружења Мост, радионице се састоје од теоријског и практичног дијела, тако да ће учесници имати прилику да дискутују о различитим темама и терминима попут кликбејта, медијске манипулације, утврђивање/провјера чињеница и многе друге, али и да сами препознају елементе таквих врста медијске манипулације у медијима. Удружење Мост је невладина организација која је препозната по бројним активностима.Тренутно проводе радионице на тему младих и незапослености а за наредни период у плану је радионица на тему професионалне оријентације и друге.

У Удружењу Мост, од јуна прошле године волонтира и Луиса Цефало из Италије. У Градишци је имала прилику учествује у презентацијима талијанске културе које су током фебруара и почетком марта одржане у градишким средњим школама.

Катићева је додала да постоји одређен број људи који су заинтертесовани за радионице које организују и да се труде да те радионице и теме које нуде младима буду разноврсне, али прије свега корисне.

С.Видовић

Share With: