Бројне активности „Амура“ у наредном периоду

Спортско-риболовно друштво „Амур“ Градишка порибило је акумулационо језеро у Новој Тополи шараном и различитим врстама бијеле рибе, а у наредном периоду планирано је додатно порибљавање тог језера и осталих језера на територији града.

Предсједник Спортско риболовног друштва „Амур“ Страхиња Јуришић рекао је да тренутно стање рибљег фонда није задовољавајуће али да је похвално то што се мијења свијест грађана који схватају да је то богатство.

„Највећи проблем је криволов као и у сусједним општинама. Полако то доводимо у ред у сарадњи са припадницима МУП-а и граничном полицијом“, рекао је Јуришић.

Он је нагласио да имају великих број младих чланова и дјеце и да планирају да организују школу риболова на различитим локацијама коју ће водити истакнути такмичари који су се доказали на европским и свјетским такмичењима међу којима су Остоја Вукајловић и Раде Мајсторовић.

Од краја прошле године, од када је формирано ново руководство, основана је рибочуварска служба, оснивају се нове секције друштва, маркирају језера и водене акумулације на територији града које планирају уредити у сарадњи са Градском чистоћом, посебно 15 локација које би биле идеалне за бављење спортским риболовом.

Тренутно имају 140 чланова распоређених у 9 секција, од којих је једна омладинска.

Конкурисали су за више такмичења током ове године.

С.С.Ц.

Share With: