Брзом и ефикасном реакцијом полицијских службеника расвијетљене крађе и тешке крађе

Полицијски службеници Полицијске управе Градишка, су јуче, 14. Септембра, идентификовали и лишили слободе лице иницијала А.С. из Сарајева, који се сумњичи да је на подручју града Градишка, заједно са два малољетна лица, починило више кривичних дјела ,,Тешка крађа“ и ,,Крађа“.

У Полицијску станицу Градишка, 14.септембра у јутарњим часовима запримљене су четири пријаве да је у току ноћи 13/14.09.2022. године из четири теретна возила на различитим локацијама отуђена неутврђена количина одјевних предмета, професионалног алата и систем за ватро дојаву, чиме је причињена материјална штета у износу од око 30 700 КМ.

Поступајући по наведеним пријавама, а брзом и ефикасном реакцијом полицијских службеника Полицијске управе Градишка, идентификовани су извршиоци наведених кривичних дјела, те је у сарадњи са полицијским службеницима Полицијске управе Бања Лука лице А.С. пронађено и лишено слободе.

Даљим оперативним радом, полицијски службеници дошли су до сазнања да је лице А.С. и у протеклом периоду починило кривично дјело ,,Тешка крађа“ на начин да је из теретног возила отуђило разни алат, чиме је причињена материјална штета у износу од око 1 700 КМ.

О свему су обавијештени дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бања Лука и дежурни тужилац за маољетнике, који су наложили да се након документовања и комплетирања предмета против лица А.С. и два малољетна лица поднесе извјештај о почињеним кривичним дјелима.

 

 

Share With: