Борачка организација РС обиљежава крсну славу – Митровдан

Светом литургијом и служењем парастоса у храму Покрова Пресвете Богородице у Градишци, те поменом и полагањем вијенаца код Централног спомен обиљежја погинулим борцима Одбрамбено-отаџбинског рата у Градском парку, крсну славу је обиљежила и Градска борачка организација.

Гостујући у програму РТВ Градишка, предсједник Градске борачке организације Милован Гагић указао је на потребу доношења системских рјешења на републичком нивоу у што скорије вријеме, јер, додаје, највећи дио ове популације, у већ поодмаклој старосној доби, живи у изузетно тешким материјалним условима.

Гагић је, такођер, нагласио да је, истовремено, локална управа препознала проблематику,  те да кроз Програм борачко-инвалидске заштите, издваја значајна средства за унапређење положаја ове категорије становништва.

„У посљедњих неколико година смо кроз активности Фондације „Солидарност“ изградили више од 20 кућа за наше кориснике и у томе су нам значајну подршку пружили Градска управа, бројни привредници и појединци са подручја нашег града“, навео је Гагић.

С. Тркуља

 

Share With: