Благо повећан број заражених вирусом корона у Градишци (ВИДЕО)

У посљедње вријеме у Градишци је повећан број заражених вирусом корона, али стање није забрињавајуће рекла је начелник Хигијенско епидемиолошке службе Дома здравља Градишка Слађана Тепавац.

„У Градишци је тренутно 37 лица позитивно на вирус корона, очекујемо да ће бројке наредних дана бити веће“, рекла је Тепавац и додала да је једно лице хоспитализовано у Градишци.

Она је нагласила да је најважније да нема тешких клиничких слика пацијената, али да надлежне институције прате ситуацију и одређују мјере заштите.

Тепавац је позвала све који примјете неки од симптома корона вируса да се тестирају, те додала да циркулишу БА4 и БА5 сојеви омикрон варијанте.

Вакцинација против вируса корона одвија се у просторијама ХЕС- а од 8 до 12 часова сваког радног дана без наручивања, вакцинама Фајзер и Синофарм. Вакцинисано је 40% становника Градишке и у посљедње вријеме је слаба заинтересованост грађана за вакцинацију.

Од марта 2020. године у Градишци је регисторавано 3 212 случајева тестираних PCR тестом и 3 800 позитивних који су тестирани брзим тестом.

Д. Јанковић

Share With: