Бициклистички клуб “ Челенџ “ у мају организује бициклијаду

Бициклистички клуб „Челенџ“, након успјешног наступа такмичара Драгана Суботића из Прњавора заузео је трећепласирану позицију у Далматинској лиги Хрватске и тиме наставио низати успјехе.

Предсједник БК „Челенџ“ Славољуб Бјелајац рекао је да клуб постоји више од годину дана и да је то први професионални бициклистички клуб у Градишци, а да је за такмичарску сезону 2022. уз Суботића из Прњавора, пријављено 12 лиценцираних такмичара из Градишке.

Он је истакао да је након прошлогодишњег Првенства Републике Српске у брдском бициклизму у Совјаку, Бициклистичком клубу „Челенџ“ ове године  додјељена трка Премијер лиге БиХ која ће бити одржана 25. септембра.

Бјелајац је додао да ће 22. маја бити организована бициклијада која ће носити назив по др Бориславу Шокчевићу.

„Бициклијада ће бити организована испред Културног центра Градишка гдје су за најмлађе учеснике планирана два полигона, један за дјецу са гуралицама и помоћним точкићима а други за оне нешто веће који неће ићи у вожњу комплетне руте која је планирана кејом кроз Козинце па до језера у Ламинцима гдје ће се одвијати други дио активности за учеснике“, рекао је Бјелајац.

Бјелајац је додао да ће Бициклистички клуб „Челенџ“ у наредном периоду, са доласком љепшег времена, организовати рекреативне вожње бициклом под слоганом „Упознајмо Градишку“. Планиране су вожње до историјски значајних дијелова на територији града чиме ће се грађанима омогућити да једнодневним излетом на бициклу боље упознају Градишку

Г.Влаинић

Share With: