Библиотекари посјетили вртић „Лептирић“ у Новој Тополи

Поводом међународне Дјечије недјеље,  која се обиљежава прве седмице октобра мјесеца, у ЈПУ „Лепа Радић“ у Градишци организују се различите активности. Циљ је да се дјеца кроз игру и забаву боље упознају са својим правима и обавезама.

Имам право да говорим, имам право да маштам, да трчим и имам право да спавам – ово су само нека од дјечијих права са којима су на радионици представници Народне библиотеке Градишка  упознали малишане у вртићу „Лептирић“ у Новој Тополи.

Библиотекар у Дјечијем одјељењу Рајка Голић, каже да су сва права покушали поједноставити кроз игре, сликовнице и кроз приче.

Јавна предшколска установа „Лепа Радић“ Градишка обиљежиће Недјељу дјетета тако што ће старија и средња вртићка група Лептирића посјетити балон салу Сан Сиро у Новој Тополи. Дјеца из објекта Ципелићи  посјетиће школу спорта Лидер, те учествују и у спортском дану у Арени Градишка. У четвртак ће двије групе посјетити Народну билиотеку Градишка али ће Ципелиће посјетити и чланови Црвеног крста Градишка.

Координатор ЈПУ „Лепа Радић“ Градишка Драгана Граховац, истакла је да je обиљежавање почело акцијом пркупљања хране, слтакиша и одјеће за дјецу која су при Центру за социјални рад, те да сваки дан имају неке активности.

Недјеља дјетета биће обиљежена и у објекту Бамби. Планиране су радионице из њемачког језика те ће сутра овај вртић посјетити замјеник градоначелника Градишке Драгана Илић, а мјешовита група боравиће у Центру за социјални рад и Удружењу родитеља дјеце са аутизмом „Дуга“ .

Малишани из објекта Пчелице посјетиће, у оквиру обиљежавања Недјеље дјетета, Радио телевизију Градишка.

Н.Миљковић

Share With: