Без застоја на путевима

На путевима у Републици Српској и федерацији БиХ јутрос се вози по претежно сувим и мјестимично влажним коловозима, а возачима се скреће пажња на поледицу у вишим крајевима, преко превоја, мостова и прилазима тунелима, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

Измјене у одвијању саобраћаја актуелне су на дионицама на којима се изводе радови, гдје је постављена привремена сигнализација, чије је поштивање обавезно.

Радови се изводе на магистралним путевима Градишка-Нова Tопола, Бањалука-Стари Мајдан и у тунелима Чељиговићи /Лапишница-Љубогошта/ и Угар /Црна Ријека-граница са фБиХ/.

Због активираног клизишта саобраћај се на дионици магистралног пута фоча-Горажде, у мјесту филиповићи одвија отежано, једном саобраћајном траком.

Отежан је саобраћај за путничка возила на магистралном путу Шћепан-Поље-гранични прелаз Хум/Шћепан Поље због бројних одрона и опасности од клизишта, а за теретна возила је обустављен.

Измјене у одвијању саобраћаја због радова су актуелне и на регионалним путевима Србац-Горња Вијака један-Горња Вијака два-Разбој, Разбој-Tедин Хан и Tедин Хан-Tеслић, Угљевичка Обријеж-Бобетино брдо, у рејону Горње Чађавице, Шипово-Ново Село, а због клизишта и даље се отежано вози на регионалном путу Укрина-Горња Вијака.

Возачима на путевима којима се креће вангабаритни терет савјетује се опрезнија вожња и да поштују упутства овлаштених особа из пратње.

У ФБиХ радови се изводе у тунелим Црнаја на путу Коњиц-Јабланица гдје се током дана вози наизмјенично, једном траком, а у ноћним часовима саобраћај се обуставља. Ради се и у тунелу Скела на магистралном путу Јајце-Доњи ВакуФ, а саобраћај се је током дана одвија наизмјенично, док се у ноћним часовима обуставља и преусмјерава на обилазницу.

Измјене због радова су актуелне и на путевима Јабланица-Мостар /дионица од Комадиновог врела до моста Бегића и Беговића/, Груде-Љубушки /на излазу из Груда/ и Столац-Хутово /у мјесту Церовица/.

Када је ријеч о граничним прелазима, јутрос нема дужих задржавања.

Share With: