Бајић: Лужани препознатљиви по дрштвеном активизму

У мјесној заједници Лужани посљедњих година спроведе се активности на уређењу инфраструктуре спортско-рекреативног центра у којем су одржане бројне манифестације, као што су турнири у малом фудбалу и шаху и такмичење у прављењу котлића.

Предсједник Савјета мјесне заједнице Лужани Ненад Бајић навео је да се у објекту спортско-рекретивног центра  посљедња два мјесеца одржава такмичење зимске лиге у стоном тенису.

 „Лига окупља 20 такимчара од 9 до 77 година старости, а циљ је да се у зимском периоду када је смањен број активности на отвореном организују такмичења које ће окупити мјештане Лужана и околних села“, додао је Бајић.

Мјесна заједница Лужани има око 80 домаћинстава, а према Бајићевим ријечима 32 породице имају  троје и више дјеце, док је према подацима од прије пет година ова мјесна заједница бројала око 50 дјеце и омладине до 18 година и исто толико младих од 18 до 36 година. Tо Лужане сврстава у ред градишких мјесних заједница са највећим процентом млађе популације становништва, којима је управо спортско-рекретивни центар сваке суботе мјесто окупљања.

Лужани се могу похвалити и чињеницом да су у посљедњих 10 година имали чак девет најбољих студената генерације на факултетима у Републици Српској и Србији, што је велики упијех и понос за овако мало мјесто.

У плановима Савјета мјесне заједнице Лужани је да у току ове године у оквиру спортско-рекретивног центра изграде дјечије игралиште и отворе библиотеку, за коју је већ сад обезбјеђено више до 2.000 књига.

М.Малешевић

Share With: